Љајић и Чавушоглу о инфраструктурним пројектима и новим инвестицијама из Турске

Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас у Бурси са потпредседником Владе Републике Турске Хаканом Чавушоглуом, са којим је разговарао о унапређењу укупних економских односа две земље и реализацији инфраструктурних пројеката.

Том приликом Чавушоглу је рекао да су посета председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана Србији и разговори са председником Александром Вучићем отворили нову етапу у односима две земље, додавши да ће реализација свих пројеката који су договорени током председничке посете започети већ на пролеће.

Потпредседник Владе Љајић је као илустрацију унапређених односа истакао чињеницу да је робна размена између две земље већ за првих 11 месеци прошле године премашила рекордних милијарду америчких долара.

То је за 21 одсто више него у 2016. години, а с обзиром на то да ће већ овог месеца бити потписан нови споразум о подстицају и заштити инвестиција, као и доласку нових улагача из Турске, у овој години се очекује још већи раст спољнотрговинске размене, а посебно нашег извоза у Турску, рекао је Љајић.

На састанку у удружењу привредника Румелисаид у Бурси, које окупља пословне људе пореклом са простора бивше Југославије, Љајић је позвао турске компаније да улажу у Србију, јер Београд постаје средиште за инвестиције из Турске у регион Западног Балкана.