Љајић и Ердоган о инвестицијама и инфраструктурним пројектима

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић разговарао је данас са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, на маргинама заседања Сталног одбора за економску и трговинску сарадњу Организације за исламску сарадњу (COMCEC).

Љајић и Ердоган о инвестицијама и инфраструктурним пројектима

Председник Турске Ердоган је том приликом изразио задовољство због унапређења билатералних односа са Србијом у последњих неколико година, а посебно због чињенице да су економске везе две земље све чвршће.

Љајић је истакао очекивање да ће се наставити са инвестицијaма турских привредника у нашој земљи, као и са реализацијом инфраструктурних пројеката који су договорени приликом сусрета председника Србије Александра Вучића и председника Турске Ердогана.

Љајић се у Истанбулу састао и са министарком трговине Турске Рухсар Пекчан, која је навела да ће Споразум о слободној трговини између две земље бити ратификован најкасније до краја ове године у турском парламенту, чиме ће отпочети његова пуна примена.

Захваљујући томе, истакао је Љајић, стварају се услови да робна размена између две земље, која ће ове године премашити једну милијарду евра, у наредном периоду буде знатно већа.

Република Србија је иначе по први пут ове године позвана да учествује на заседању Сталног одбора за економску и трговинску сарадњу Организације за исламску сарадњу (COMCEC).