Љајић: Голубачка тврђава доступна туристима од идуће сезоне

Потпредседник Владе и министар трговине туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је данас да се реконструкција Голубачке тврђаве приводи крају и да ће она бити доступна свим посетиоцима од почетка наредне туристичке сезоне.

„Иако смо каснили са реализацијом овог пројекта, пре свега због археолошких радова, када ово сада видите, заиста је вредело чекати“, поручио је министар приликом обиласка завршних радова на реконструкцији Голубачке тврђаве.

Министар је прецизирао да је завршено око 90 одсто радова на тврђави, и да би до 5. децембра требало да буду готови радови на унутрашњем уређењу главне палате која је централно место за читаву тврђаву.

Љајић: Голубачка тврђава доступна туристима од идуће сезоне

До марта ће, како је рекао, бити изграђени и приступи, тачније металне степенице до свих кула.

Међутим, и током ове године, док тврђава није била доступна за посетиоце, комплекс је према речима Љајића посетило 80 хиљада туриста од којих половину чине домаћи, а друга половина су били гости из Румуније.

У Голубац су ове године пристала 44 крузера са 3.500 туриста који су, како је министар додао, углавном из Америке, Аустралије и Велике Британије.

„Наредне године очекујемо између 100 и 150 хиљада туриста када сви објекти буду завршени“, рекао је он.

Министар је рекао да ће Голубачка тврђава бити нова туристичка дестинација на мапи Србије која би у перспективи могла да буде једна од водећих у земљи.