Љајић: Долазак ППФ-а у Србију добар сигнал за инвеститоре

Потпредседник владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић је изјавио данас да долазак великог инвестиционог фонда ППФ-а у Србију, који ће преузети Теленор, показује да је Србија атрактивна инвестициона дестинација.

Љајић је рекао новинарима да је то добар сигнал за стране инвеститоре, као и да ће ППФ обезбедити нове инвестиције и подићи конкурентност.

„Не очекујем драстичне промене када је реч о запосленима (у Теленору). Не верујем да ће ту бити било каквих отпуштања, али сам сигуран да ће бити нових инвестиција“, рекао је Љајић новинарима.

Министар је казао да ће, по уговору, у наредна 33 месеца све пословати под фирмом Теленора, а „након тога ће бити промењен бренд и добиће фирма новог власника, па самим тим и компанију под којом ће пословати у Србији“.

„У међувремену се не очекују никакве значајније промене са становишта корисника“, рекао је Љајић.

Нагласио је да то показује да је тржиште телекомуникација у Србији зрело, пошто се већ други пут обавља трансакција једног истог телекомуникационог оператора.

„Самим тим биће обезбеђене, сасвим сигурно, нове инвестиције у истраживање и развој, као предуслов јачања конкурентности“.

Нагласио је да у Србију долази велики инвестициони фонд који запошљава 150.000 радника у 17 земаља.

Теленор група је потписала уговор о продаји пословања у региону централне и источне Европе ППФ групи за 2,8 милијарди евра, укључујући и пословање у Србији.

„Трансакција укључује мобилне операције у Мађарској, Бугарској, Црној Гори и Србији и провајдера техничких услуга Теленор Цоммон Оператион (ТнЦо), који су сви у потпуности у власништву Теленор групе“, саопштено је данас из норвешке телекомуникационе компаније.