Љајић: Ближи смо решењу проблема лиценци за агенције

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић рекао је данас да је министарство добило званични предлог Удружења банака Србије, који укључује процедуру издавања банкарских гаранција и њиховог активирања, у циљу налажења решења за обнову лиценци туристичким агенцијама.

„Остаје још да решимо ко би био тзв. „титулар“ гаранције, односно ко би их активирао у случају несолвентности агенција. О томе разговарамо са Привредном комором Србије и удружењима туристичких агенција, као могућим корисницима гаранција“, рекао је Љајић агенцији Танјуг.

Он је најавио и да ће представници Министарства трговине, туризма и телекомуникација у петак одржати састанак са појединим осигуравајућим кућама, које су изразиле спремност да наставе са издавањем полиса осигурања туристичким агенцијама.

„Верујем да можемо направити помак и приближити се решењу које би било у интересу осигуравача, туристичких агенција, а нарочито путника. Свакако да сам данас већи оптимиста него пре неколико дана, у погледу изласка из ове пат позиције“, закључио је Љајић.