Љајић отворио реновирани хотел ,,Путник” на Копаонику

Потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић отворио је данас реновирани хотел Путник на Копаонику у чију реконструкцију је компанија „Јовановић“ из Шапца уложила 10 милиона евра.

Министар је том приликом рекао да је овај хотел особен по томе што је са једне стране задржао традицију, а са друге увео све нове стандарде у области угоститељства, енергетике, грађевине, те је самим тим Копаонику итекако недостајао.

Он је додао да је реновирањем хотела Путник Копаоник добио 16. хотел, односно трећи који је отворен у последњих пет година у овом скијашком центру.

Љајић отворио реновирани хотел ,,Путник” на Копаонику

„Овај хотел је још један од доказа да Копаоник постаје једна од најозбиљнијих зимских туристичких дестинација не само код нас, већ и у овом делу Европе. Ово је такође још један пример добре сарадње приватног сектора и оног што држава овде ради“, истакао је Љајић.

Држава мора да да дорпинос развоју ове дестинације кроз нове садржаје како би, како је Љајић рекао, Копаоник постао целогодишња туристичка дестинација.

У том циљу, министар је истакао значај инвестиција од стране јавног предузећа Скијалишта Србије у овом скијашком центру, али и додао да ће и сви други пројекти који буду реализовани новим инвестицијама приватног сетктора дати додатни импулс за развој ове туристичке дестинације.

Осим што је већ сада најзначајнији ски центар у овом делу Европе са највећим бројем стаза преко 60 километара, Копаоник према Љајићевим речима, има потенцијал за развој конгресног и велнес и спа турузма.

„Копаоник заиаста постаје, као што је и Гардијан писао пре десет дана, једна озбиљна алтернатива Алпима и надам се да ће са свим лепотама које поседује и свим садржајима које морамо да уложимо постати својеврсна не само зимска, већ и летња туристичка атракција“, указао је министар.

Реновирани хотел Путник располаже са 116 соба, најмодернијим велнес и спа центром величине 1.000 метара квадратних, са базеном, саунама и турским купатилом и две конференцијске сале.