Љајић: Крећемо у реконструкцију Подземног града Карађорђевића

Потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић најавио је данас да ће реконструкција Подземног града Карађорђевића у Малом Зворнику бити започета у првој половини ове године.

„Ми ћемо почети са озбиљном реконструкцијом Тајанственог града Карађорђевића и надам се да ће први туристи моћи да уђу у овај објекат и упознају се са историјским детаљима већ током ове године“, истакао је министар приликом обиласка локације у Малом Зворнику.

Он је додао да би до краја следеће године цео објекат у потпуности требало да буде реконструисан.

„Ово је јединствена туристичка атракција која је нажалост у овом тренутку потпуно неискоришћена. Да је негде у Шпанији, Италији или Немачкој, вероватно би држава већ приходовала милионе евра“, истакао је министар.

Министар је прецизирао да се ради о подземном склоништу за три до пет хиљада људи, величине пет хиљада квадратних метара које има 75 различитих просторија.

Подземни град Карађорђевића је, како је објаснио Љајић, јединствен и архитектонски, због начина и места изградње, али и у културно историјском смислу.

„Ово је заиста јединствена целина која мора да буде стављена у функцију туристичког развоја и Малог Зворника и целе Србије“, закључио је министар.