Кнежевић: Желимо да дефинишемо стартешки оквир развоја Голије

Државни секретар за туризам Мирослав Кнежевић рекао је у Краљеву, на скупу у овиру пројекат „Голија-прелаз од планирања ка развоју“, да је најважније да се кроз креирање планске документације и дефинисања модела управљања створе услови да се у неком наредном периоду развија искористе и валоризују сви потенцијали који се налазе на Голији.

Он је казао да је Министарство трговине, туризма и телекомуникација иницирало тај пројекат због жеље да се дефинише стартешки оквир даљег развоја парка природе Голија.

Кнежевић је истакао да у планирању даљег развоја парка природе Голије, уз поштовање постулата одрживог развоја, максимално треба укључити предатвнике локале самоуправе.
Кнежевић: Желимо да дефинишемо стартешки оквир развоја Голије
Пројекат „Голија-прелаз од планирања ка развоју“ финансирају Европска унија и Влада Швајцарске преко програма Европски ПРОГРЕС и Министарства трговине, туризма и телекомуникација у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом „Златибор“.

Пројектом је предвиђена израда недостајаће планске документације, дефинисање модела управљања одрживог развоај туризма и кампања усмерена ка информисању свих заинтересованих страна за израду акционог плана развоја парка природе Голија.