Кнежевић: Одлична туристичка година за Ваљево и Дивчибаре

Државни секретар за туризам Мирослав Кнежевић изјавио је да се Ваљево и Дивчибаре издвајају као аутентичне туристичке дестинације које су забележиле одличну туристичку 2017. годину са растом броја туриста у висини од 26 одсто.

Током састанка, који је организован на Дивчибарима у циљу унапређења туристичког развоја града Ваљева и његове околине, разговарало се о динамици реализације пројекта водоснабдевања и канализације који је од кључног момента за будући развој и инвестирање приватног сектора на Дивчибарима.

Представници града Ваљева упознали су присутне о динамици реализације инвестиционог пројекта браће Теодосић, док је Туристичка организација Ваљева представила развојне планове и пројекте за Дивчибаре.

Кнежевић: Одлична туристичка година за Ваљево и Дивчибаре

Поред Дивчибара и Бранковине, представници Министарства обишли су и Истраживачку станицу Петница, која сваке године организује велики број курсева, семинара, научних кампова, радионица и сличних програма у трајању од неколико дана.

У Петницу редовно долазе наставници и ученици из Словеније, Хрватске, Македоније, Русије, Израела, Немачке, Италије и других земаља. У 2017. години је у њој остварено око 35 000 ноћења.

Стога, Петницу, као и Петничку пећину, Бранковину, Дивчибаре и друге знаменитости ваљевског краја треба интегрисати у јединствену туристичку понуду и на модеран начин презентовати и понудити све захтевнијем туристичком тржишту, закључили су представници ресорног Министарства, града Ваљева, црквене општине Дивчибаре и Туристичке организације Ваљево.