Knežević: Festivali su jedan od ključnih motiva za putovanja

Državni sekretar za turizam Miroslav Knežević je na konferenciji povodom početka 16. Beer festa izjavio da su festivali jedan od ključnih faktora odabira destinacija prilikom putovanja.

Knežević je rekao da je zato prošle godine Beer Fest posetilo preko pola miliona ljudi, što nam uz sjajnu organizaciju daje za pravo da ove godine očekujemo još bolje rezultate.

,,Iz godine u godinu raste interesovanje za ovaj naposećeniji festival u glavnom gradu. Ove godine je povećan i broj akreditovanih stranih novinara koji će izveštavati sa festivala i na taj način poslati pozitivnu sliku u svet i dodatno promovisati turizam u Srbiji”, izjavio je on.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je naglasio da je Beer Fest značajan zbog turizma, a da se Beograd predstavlja svetu na jedan lep način. ,,Posebno je važno”, istakao je on, ,,što afirmišemo rock n’ roll muziku, pokazujemo da smo jedan otvoren, kosmopolitski grad kako za strane tako i za domaće posetioce” kaže Vesić.

S obzirom na veliki značaj koji manifestacije imaju u Srbiji, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je preko Konkursa za bespovratna sredstva za projekte promocije, edukacije i treninge u turizmu, u ovoj godini ukupno opredelilo 150 miliona dinara.

U protekle četiri godine je resorno ministarstvo za organizaciju Beer festa izdvojilo 15 miliona dinara, od čega u 2018. godini 4 miliona dinara.

Ovogodišnji, 16. Belgrade Beer Fest pod sloganom ,,Više od festivala“ održaće se od 15. do 19. avgusta na beogradskom Ušću.