Кнежевић: Фестивали су један од кључних мотива за путовања

Државни секретар за туризам Мирослав Кнежевић је на конференцији поводом почетка 16. Beer festa изјавио да су фестивали један од кључних фактора одабира дестинација приликом путовања.

Кнежевић је рекао да је зато прошле године Beer Fest посетило преко пола милиона људи, што нам уз сјајну организацију даје за право да ове године очекујемо још боље резултате.

,,Из године у годину расте интересовање за овај напосећенији фестивал у главном граду. Ове године је повећан и број акредитованих страних новинара који ће извештавати са фестивала и на тај начин послати позитивну слику у свет и додатно промовисати туризам у Србији”, изјавио је он.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић је нагласио да је Beer Fest значајан због туризма, а да се Београд представља свету на један леп начин. ,,Посебно је важно”, истакао је он, ,,што афирмишемо rock n’ roll музику, показујемо да смо један отворен, космополитски град како за стране тако и за домаће посетиоце” каже Весић.

С обзиром на велики значај који манифестације имају у Србији, Министарство трговине, туризма и телекомуникација је преко Конкурса за бесповратна средства за пројекте промоције, едукације и тренинге у туризму, у овој години укупно определило 150 милиона динара.

У протекле четири године је ресорно министарство за организацију Beer festa издвојило 15 милиона динара, од чега у 2018. години 4 милиона динара.

Овогодишњи, 16. Belgrade Beer Fest под слоганом ,,Више од фестивала“ одржаће се од 15. до 19. августа на београдском Ушћу.