Кнежевић: До краја године две нове регионалне туристичке организације

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Мирослав Кнежевић најавио jе данас формирање две нове регионалне туристичке организације до краја године, што је корак ка развоју дестинацијског модела управљања.

„Осим постојеће три регионалне туристичке организације, у току је формирање туристичке организације регије Копаоник, а очекујемо да до краја године буду основане и РТО Подриње као и РТО Југоисточна Србија“, рекао је Кнежевић на панелу „Унапређивање система управљања туристичким дестинацијама у Србији“ одржаног на Универзитету Сингидунум.

Кнежевић: До краја године две нове регионалне туристичке организације

Кнежевић је изјавио да је у Стратегији развоја туризма Републике Србије од 2016. до 2025. године прецизно дефинисано које су то дестинације које имају потенцијал за даљи развој.

Навео је да дестинација није исто што и локална самоуправа и да је важан заједнички рад јединица локалне самоуправе како би се повећала конкурентност одређених дестинација.

„Будућност је у удруживању и међусобном повезивању. Једино заједничким наступом можемо изаћи у сусрет савременим захтевима тржишта и остварити ефикасно пословање“, нагласио је Кнежевић.

На панелу се говорило о потреби за променама система и оквира за функционисање туристичких организација у Србији као и оснивању организација за управљање туристичким дестинацијама. Такође, разговарало се и о начину функционисања туристичких организација на националном, регионалном и локалном нивоу под утицајем савремених информационих технологија.