Кнежевић отворио 51. Новосадски сајам

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Мирослав Кнежевић отворио је 51. Новосадски сајам туризма на ком је изјавио да је Министарство у последње три године издвојило преко 410 милиона динара у Војводини за развој различитих инфраструктурних пројеката са циљем да оно што смо до скора називали потенцијалима, у будућности називамо компаративним предностима када је реч о туризму, не само у Војводини него и у целој Србији.

Истакао је да Министарство, уз јако добру сарадњу са покрајинским секретаријатом за привреду и туризам, са Градом Новим Садом и другим локалним самоуправама, из године у годину помаже развој туризма у Војводини.

Кнежевић је похвалио организаторе због промене концепта, јер се Сајам туризма како је рекао, од прошле године позиционира на тржишту као сајам рецептивног карактера.

Посебну пажњу учесника на Сајму туризма привлачи Хостед Буyер програм за који је Министарство издвојило милион динара, а чији је циљ унапређење рецептивног туризма. Пословни посетиоци долазе из Немачке, Русије, Турске, Азербејџана, Данске, Португалије, Норвешке, Мађарске, Израела, Шпаније и бивших југословенских република.

Туристичку понуду Србије предстаља око 70 градова и општина, а Удружење бања Србије наступа са око 20 бања и хотела. Више од 20 чарди и салаша осликава традицију, културу и гастрономију Војводине, а промовише се и око 30 произвођача хране и пића из целе Србије. На Сајму учествује 10 туристичких агенција. Из иностранства је дошло петнаестак туроператера у циљу остваривања сарадње са домаћим агенцијама и пружаоцима туристичких понуда и услуга.

Присутне су и туристичка организација Србије, Војводине, Новог Сада, а после дужег времена и Београда. Затим Привредна комора Србије, Град Нови Сад, Скијалишта Србије… На штанду Привредне коморе Војводине представиће се и коморе из Хрватске, Републике Српске, Босне и Херцеговине, Словеније и Румуније.