Кaтaрски инвeстициoни фoнд зaинтeрeсoвaн зa инвeстирaњe у Србиjу

Потпредседник Владе и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић састао се данас у Београду са делегацијом Катарског државног инвестиционог фонда коју је предводио шеик Фејсал  Сауд ал Тани, са којом је разговарао о довођењу катарских инвестиција у Србију.

Представници Катарског инвестиционог фонда изразили су спремност да у најскорије време, инвестирају у пројекте у областима пољопривреде, производње хране, енергетике, рударства и инфраструктуре у Србији, за коју су истакли да им је најпожељнија дестинација за улагања у овом делу Европе.

У катарској делегацији, поред чланова Катарског инвестиционог фонда, налазе се и представници највеће државне компаније из области аграра „Hassad food“, као и друге највеће компаније на Блиском истоку из области енергетике „QEWC“.

Потпредседник Владе Расим Љајић и шеик Фејсал Сауд ал Тани сагласисли су се да након данашњег доласка катарске државне делегације Београду, као и Љајићеве недавне посете Дохи, треба интензивирати контакте између привредника и и из осталих области, чији ће пословни контакти допринети унапређењу билатералне економске сарадње и укупне робне размене.

Потпредседник Владе Расим Љајић и  шеик Фејсал Сауд ал Тани договорили су се и да до јесени ове године буду потписани међудржавни споразуми о економско-техничкој сарадњи и заштити инвестиција између Србије и Катара.