Katar zainteresovan za investicije u brojnim sektorima u Srbiji

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa predstavnicima državno-privredne delegacije Katara, sa kojima je razgovarao o mogućnostima za nove katarske investicije u Srbiji.

Ljajić je nakon sastanka istakao da u poseti Srbiji boravi do sada najbrojnija delegacija iz Katara, a koju čini veliki broj finansijskih institucija, uključujući i Katarski razvojni fond (QFFD) i Katarski investicioni fond (QIA).

On je, govoreći o kredibilnosti katarske delegacije, ukazao na to da je Katarski investicioni fond vlasnik fudbalskog kluba Pariz Sen Žermen, kao i da ima udeo u vlasništvu Aerodroma Hitrou u Londonu.

Katar zainteresovan za investicije u brojnim sektorima u Srbiji

Predstavnici katarske delegacije, koju su činili i privrednici, zainteresovani su da investiraju u brojne sektore – u oblasti poljoprivrede, turizma, odnosno hotelijerstva, kao i da ulože sredstva u banje, naveo je Ljajić.

On je izrazio uverenje da u oblasti energetike takođe postoje mogućnosti za saradnju, navodeći da je na sastanku bilo reči o formiranju zajedničkih preduzeća u tom, ali i nekim drugim sektorima.

Predstavnici delegacije, kako je preneo, izrazili su spremnost i da kreditiraju projekte iz oblasti zdravstva i prosvete.

Nadam se da će tokom boravka u Srbiji dobiti od nadležnih ministarstava i drugih institucija konkretne projekte kako bismo mogli da razgovaramo o realizaciji svih ovih dogovora, rekao je Ljajić.

Delegacija Katara boravi u četvorodnevnoj poseti Srbiji, tokom koje će se susresti sa predstavnicima Vlade Srbije i drugih državnih institucija, kao i privatnog sektora.