Катар заинтересован за инвестиције у бројним секторима у Србији

Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас са представницима државно-привредне делегације Катара, са којима је разговарао о могућностима за нове катарске инвестиције у Србији.

Љајић је након састанка истакао да у посети Србији борави до сада најбројнија делегација из Катара, а коју чини велики број финансијских институција, укључујући и Катарски развојни фонд (QFFD) и Катарски инвестициони фонд (QIA).

Он је, говорећи о кредибилности катарске делегације, указао на то да је Катарски инвестициони фонд власник фудбалског клуба Париз Сен Жермен, као и да има удео у власништву Аеродрома Хитроу у Лондону.

Катар заинтересован за инвестиције у бројним секторима у Србији

Представници катарске делегације, коју су чинили и привредници, заинтересовани су да инвестирају у бројне секторе – у области пољопривреде, туризма, односно хотелијерства, као и да уложе средства у бање, навео је Љајић.

Он је изразио уверење да у области енергетике такође постоје могућности за сарадњу, наводећи да је на састанку било речи о формирању заједничких предузећа у том, али и неким другим секторима.

Представници делегације, како је пренео, изразили су спремност и да кредитирају пројекте из области здравства и просвете.

Надам се да ће током боравка у Србији добити од надлежних министарстава и других институција конкретне пројекте како бисмо могли да разговарамо о реализацији свих ових договора, рекао је Љајић.

Делегација Катара борави у четвородневној посети Србији, током које ће се сусрести са представницима Владе Србије и других државних институција, као и приватног сектора.