Јачање сарадње Србије и Грчке у оквиру дигиталног умрежавања

Државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, изразила је задовољство због најављеног потписивања Меморандума о разумевању о смањењу међународних тарифа за роминг, и у области телекомуникација и поштанских услуга, између Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије и Министарства за дигиталну управу Републике Грчке.

На Пословном скупу делегација привредника из Грчке у хотелу Метропол Палас, Матић је истакла да ће та два меморандума бити веома подстицајна за даље продубљивање и јачање веза између наших економија у оквиру регионалних и глобалних дигиталних умрежавања.

Јачање сарадње Србије и Грчке у оквиру дигиталног умрежавања

„Меморандум о разумевању о смањењу међународних тарифа за роминг електронских комуникационих услуга, допринеће унапређењу комуникације између администрација две земље, а тиме и свеукупне економске сарадње. Наши грађани посебно ће се обрадовати будући да у Републици Грчкој годишње летује око 900 хиљада српских држављана“, истакла је државна секретарка.

Она је додала и да ће други Меморандум о разумевању, у области телекомуникација и поштанских услуга допринети унапређењу билатералне сарадње у области телекомуникација, поштанских услуга, информационе безбедности и квалификованих услуга од поверења у циљу друштвеног и економског развоја обе земље.

На скупу су говорили и генерални секретар за међународне економске односе Министарства спољних послова Грчке, Григорис Димитријадис, амбасадор Грчке у Београду, Георгиос Диакофотакис, као и представници Привредне и индустријске коморе Атине и Привредне коморе Србије.