Измене Закона о трговини имају широку подршку

Начелник у сектору за трговину Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Жељко Ракић рекао је данас да је постигнут широк консензуз међу свим релевантним факторима у Србији поводом предстојеће распараве о изменама и допунама Закона о трговини.

Ракић је истакао да су своје мишљење о поменутом акту дали сви значајнији трговци, удружења потрошача, струковна удружења, Привредна комора Србије, Савет страних инвеститора и други.

„Многи од њих су послали своје сугестије и предлоге, које су мање-више уважене“, казао је он и нагласио да је Министарство увек отворено за разговоре са произвођачима, трговцима и потрошачима.

Ракић је напоменуо да је преко Одбора за трговину Привредне коморе Србије 35 великих трговаца дало своје мишљење о поменутимизменама и допунама, међу којима је је било и чланова Уније послодаваца Србије.

Ракић је, с тим у складу, одбацио као несоноване, поједине оптужбе из Уније послодаваца Србије, да та организација није учествовала у процесу припреме измена и допуна Закона о трговини.

„Своје мишљење и коментаре је дао и Горан Ковачевић, председник одбора за трговину Уније послодаваца Србије и зато су оптужбе из УПС потпуно ирелевантне и збуњујуће.