ИТ караван 04 у Новом Пазару

Треће такмичење основаца у познавању дигиталних технологија и безбедности на интернету, у оквиру ИТ каравана 04 Министарства трговине, туризма и телекомуникација, одржано је у Новом Пазару, у спортској дворани „Пендик“. Највише поена освојила је Основна школа „Рифат Бурџовић Тршо“, која се тиме квалификовала за финале у Београду 22. маја, друго место освојила је школа „Десанка Максимовић“, треће „Братство“, четврто„Меша Селимовић“, и пето „Стефан Немања“.

ИТ караван 04 у Новом Пазару

Програм у којем је учествовало око 300 ђака из тих новопазарских школа, свечано су отворили помоћница министра за електронске комуникације и поштански саобраћај у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Ирини Рељин и градоначелник Новог Пазара, Нихат Бишевац, који су поручили такмичарима и њиховој публици да је важно да развијају дигиталну писменост и дигиталну безбедносну културу.

Четврта годишња школска кампања која промовише и едукује основце о примени дигиталних технологија у учењу, као и о начинима заштите од злоупотреба технологија укључује око 2000 ђака из 25 школа. ИТ караван 04 почео је 16. априла у Београду, гостовао је у Зрењанину, а након Новог Пазара, биће одржан и у Нишу и у Чачку.

ИТ караван 04 у Новом Пазару

Сви такмичари добијају усб-ове, ВР наочаре, бежичне звучнике и бежичне слушалице, тимови који освоје највећи број поена на градским такмичењима провешће викенд у Научно истраживачком центру Петница, а финалисти на крају такмичења добијају соларне клупе, интерактивну таблу и таблет уређаје.