ИТ караван 03 уживо из Ниша

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, саопштила је на свечаном отварању програма ИТ караван 03 у Нишу, да је дигитализација шанса за све младе људе да у потпуности остваре своје потенцијале али да је неопходно да приликом коришћења нових технологија заштите своју приватност.

Она је изразила посебно задовољство што је ИТ караван поново у Нишу, који је посетио и прошле године, будући да овај град представља технолошки центар Србије и расадник даровитих младих људи у ИТ сектору.

„У свим градовима и местима Србије постоје многи ваши вршњаци који не само да имају склоности ка програмирању и технологији, већ и многе друге таленте које могу изразе у дигиталном окружењу. Зато овом приликом поздрављам и све њих, све основце који нас сада прате путем живог онлајн преноса, преко наше дигиталне платформе „Паметно и безбедно““, поручила је Матић.

ИТ караван 03 уживо из Ниша

Државни секретар захвалила се партнерима кампање на подршци, Министарству просвете, науке и технолошког развоја, компанији Мајкрософт, Националној асоцијацији родитеља и наставника, Фондацији „Петља“, нишком Народном позоришту, као и Граду Нишу, у чије име се присутнима обратила секретар Секретаријата за образовање Марина Костић.

Програм је изведен за ученике, њихове родитеље и наставнике, из пет нишких основних школа: „Цар Константин“, „Свети Сава“, „Бранко Миљковић“, „Радоје Домановић“ и „Ћеле кула“, а школама су овом приликом уручене магнетне табле за коришћење у настави.

У оквиру програма који је поред нишке публике директно пратило и преко 400 основних школа путем линка www.youtube.com/watch?v=ORIWQAiuWyY, изведена је едукативна интерактивна презентација за децу, коју су извели глумци Бранкица Себастијановић, Вучић Перовић и Предраг Васић, а након тога одржане су две дигиталне радионице, за децу и за родитеље.

ИТ караван 03 спроводи се за 26 школа, у пет градова у Србији: Београду, Новом Саду, Суботици, Нишу и Новом Пазару. Приређују су и отворене промоције за грађане, као и радионице за родитеље у још шест градова: Сечњу, Зрењанину, Лесковцу, Чачку, Краљеву и Ужицу.