ИТ караван 03 у Суботици

ИТ караван 03, школска кампања Министарства трговине, туризма и телекомуникација, за корисну и безбедну употребу дигиталних технологија, представљена je у Суботици, у Дечијем позоришту, ученицима, њиховим родитељима и наставницима, из шест основних школа: „Соња Маринковић“, „Мирослав Антић“, „Иван Милутиновић“, „Матко Вуковић“ и „Иван Горан Ковачић“.

У уводном делу програма представницима школа уручени су поклони – едукативни сетови робота за коришћење у настави, а публици се обратио Игор Јурић, председник и оснивач Фондације „Тијана Јурић“.
Популарни глумци Бранкица Себастијановић, Вучић Перовић и Предраг Васић, за ђаке су извели едукативну представу о безбедности деце на интернету: „Kако да најлакше упропастите свој живот онлајн“, а након тога реализоване су дигиталне радионице. Радионицу из програмирања за децу водила је професорка Невенка Спалевић, док су радионицу за родитеље спровеле представнице Националног контакт центра за безбедност деце на интернету.

ИТ каравван 03 у Суботици

Кампању ИТ караван са циљем подстицања паметног и безбедног коришћења нових технологија, спроводи Министарство трговине, туризма и телекомуникација трећу годину за редом. Партнери Министарства су, као и претходних година, Министарство просвете, науке и технолошког развоја и компанија Мајкрософт, а ове године придружили су се и Национална асоцијација родитеља и наставника Србије и Фондација Петља.

ИТ каравван 03 у Суботици

Главни програм представља се за укупно 26 школа, у регионалним центрима у Србији. На мапи пута ИТ каравана су: Београд где је кампања започела 27. фебруара, Суботица, у којој је програм реализован 6. марта, затим, Нови Сад, Ниш и Нови Пазар. У оквиру кампање реализују се и отворене промоције за грађане, као и додатне радионице за родитеље у још шест градова: Сечњу, Зрењанину, Лесковцу, Чачку, Краљеву и Ужицу.