Историјски успех наших математичара у Великој Британији

Државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, честитала је ученицима Математичке гимназије и њиховим наставницима на освојених шест медаља и пласману у десет најбољих екипа на 60. Међународној математичкој олимпијади у Великој Британији.

„Све честитке младим математичарима Србије који настављају да нижу сјајне резултате на међународној сцени“, поручила је Матић.

Историјски успех наших математичара у Великој Британији

„Тријумфи наших ђака у свету још једном су нас подсетили да морамо више да бринемо о њима, да улажемо у њихово знање и да им пружимо најбоље могуће услове образовања“, истакла је државна секретарка, подсетивши да Министарство трговине, туризма и телекомуникација подржава учешће наших ученика на међународним такмичењима из области математике, физике и информатике, као и да спроводи пројекат „Повезане школе“ за изградњу локалних рачунарских мрежа у школама са циљем побољшања услова образовања младих.

На такмичењу које се одржава од 10. до 22. јула, математичари Србије остварили су до сада највећи успех у историји својих учешћа на овој Олимпијади, са три златне медаље и екипним пласманом на девето место међу 112 најбољих екипа на свету.

Златне медаље освојили су Јелена Иванчић са постигнутим 41 бодом од максимална 42, Павле Мартиновић и Алекса Милојевић. Сребрну медаљу освојио је Милош Милићев, и бронзане Јован Торомановић и Владимир Виктор Мирјанић. Екипу су водили др Бојан Башић и др Марко Радовановић.