Има заинтересованих за улагање у Јошаничку бању

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је данас да је за улагање у Јошаничку бању заинтересован један инвеститор и да су у току преговори о улагањима у хотел, са циљем повећања смештајних капацитета.

,,Разговарали смо са једним инвеститором који је заинтересован да улаже у Јошаничку бању. Довешћемо га почетком априла да видимо постоји ли начин да он уложи новац да се уреди и опреми хотел“, рекао је Љајић након отварања реконструисаног бањског купатила.

Има заинтересованих за улагање у Јошаничку бању

Министар је истакао да тој бањи недостају смештајни капацитети, а да би за привлачење што већег броја туриста најбоље било да Рашка заједно са Копаоником, Врњачком бањом, Краљевом, Брусом, Куршумлијом и Новим Пазаром оснује регионалну туристичку организацију.

Љајић је рекао да верује да ће бања бити нови центар здравственог и рекреативног туризма, не само у овом делу Србије већ у читавој земљи.

,,Потенцијал за развој туризма постоји, јер на свега 24 километра од Јошаничке бање налази се Копаоник који годишње посети 120.000 људи и грех је део тих људи не довести у Јошаничку бању”, поручио је Љајић.

Министар је подсетио да бања може да направи добру туристичку понуду, јер има пет термалних извора са температуром на извору близу 80 степени Целзијуса.

,,Ми тај потенцијал морамо да искористимо. Надам се да ће врло брзо бити реконструисано и старо купатило“, закључио је Љајић и додао да је министарство туризма спремно да помогне локалној самоуправи.