Хуманитарна акција за децу београдског прихватилишта

Државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, уручила је донацију и новогодишње пакетиће деци у Прихватилишту за децу Београд, у оквиру хуманитарне акције коју је покренуло то министарство у сарадњи са Унитас фондом и уз подршку компанија Roaming Electronics и Nestle.

Хуманитарна акција за децу београдског прихватилишта

Она је деци честитала предстојеће празнике поручивши им да користе нове технологије за брже и лакше учење и информисање, упозоривши их и на ризичне ситуације на интернету.

„Пазите када комуницирате са неким онлајн, да не прихватате олако разне понуде које ће вам деловати примамљиво. Бољи живот ћете сами себи обезбедити пре свега ако учите, будете марљиви и вредни“, поручила је Матић.

Прихватилишту су донирани таблет, телевизор и звучници, а децу су поздравили и секретарка Секретаријата за социјалну заштиту Града Београда, Наташа Станисављевић, директорка Прихватилишта за децу Београд, Данијела Стајковић, Бранко Ковачевић, диркетор Унитас Фонда и представница компаније Roaming Electronics , Далиборка Филиповић.

Хуманитарна акција за децу београдског прихватилишта

Овом приликом одржано је предавање на тему безбедности деце на интернету Националног контакт центра за безбедност деце на интернету и Унитас фонда.

Хуманитарну акцију Министарство трговине, туризма и телекомуникација спроводи и за децу које збрињава Фонд „Хумано срце Шапца“.