„Хак#тин“ за девојчице у оквиру Недеље иновација

„Хак#тин“, такмичење у идејном и програмерском иновативном решењу за едукативну видео игру, ученица основних школа из Србије, одржано је у организацији Министарства трговине, туризма и телекомуникација и Удружења АФА, у оквиру Недеље иновација у Београду.

У програму који је реализован у Легату Милице Зорић и Родољуба Чолаковића, са циљем да мотивише девојчице да се определе за СТЕМ науке, учествовало је 50 девојчица узраста од 11 до 14 година, односно десет тимова са по пет ученица, из Београда, Лазаревца, Јошаничке Бање, Смедерева, Зрењанина, које су на свом решењу радиле са менторкама из успешних ИТ компанија (IMB, SAGA, Fishandbooker, Madheadgames, Теленор).

Учесницама се овом приликом обратила помоћница министра за електронске комуникације у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Ирини Рељин.

„Ваше интересовање за науку и технологију је само први корак и представља вашу улазницу за занимљиву каријеру и срећан живот. Пред вама је још много учења и одлука и надам се да ћете једнога дана постати успешне програмерке и инжењерке“, рекла је Рељин.

Након менторског програма тимови ће представити своје радове комисији коју чине  Весна Бенгин, BISense and She’s  Mercedes, Јована Милутиновић, Нордеус, Дане Атанасовски, Иновациони фонд, Милица Бегенишић, Теленор, Ирини Рељин, Министарство трговине, туризма и телекомуникација и Јелена Лазаревић, АФА. Прва три тима са најбољим оценама добиће награде које ће им свечано бити уручене на отварању конференције која се одржава такође у оквиру Недеље иновација, у четвртак, 24. септембра, у 11 часова у хотелу „Метропол“.