Факултет техничких наука угостио ђаке ИТ каравана

„Циљ кампање ИТ караван је да упозоримо децу на опасности које постоје на интернету, али и да их мотивишемо да користе нове технологије за унапређивање својих талената и способности“, истакла је државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, на презентацији кампање „ИТ караван 02“ на Факултету техничких наука у Новом Саду.

Обраћајући се ђацима ОШ „Жарко Зрењанин“, за које је изведен програм о заштити од дигиталног насиља и предностима употребе интернета, она их је позвала да размишљају управо о том факултету у избору даљег образовања, али да технологије користе и за друге области које их занимају.

Ученике је поздравио и декан Факултета техничких наука, Раде Дорословачки, који је рекао да је тај факултет највећи у југоисточној Европи, наводећи да је ове године уписано 2367 бруцоша, од тога чак 900 на ИТ смерове.

Овом приликом представнику школе уручен је едукативни сет робота. Након презентације коју су водили глумац и музичар Бојан Ивковић, психолог и стручњак за дигиталне комуникације Ана Мирковић, и инспектор МУП-а Раде Вуковић, инструктори из удружења Едулаб, одржали су радионицу роботике за ђаке.

Кампања Министарства трговине, туризма и телекомуникација, за паметну и безбедну употребу нових технологија „ИТ караван“ покренута је 2016. године, а ове године спроводи се од 12. априла до 25. маја, са партнерима Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Министарством унутрашњих послова, организацијом „Save the Children“ за северозападни Балкан и компанијом „Microsoft“.