Европски регионални припремни састанак о развоју телекомуникација (RPM – EUR)

Државни секретар Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Владе Републике Србије Стефан Лазаревић и Директор бироа за развој телекомуникација у оквиру Међународне уније за телекомуникације Брахима Саноу, отвориће Европски регионални припремни састанак за Светску конференцију о развоју телекомуникација, у понедељак, 25. новембра 2013. године, у Згради Народне скупштине Републике Србије, Краља Милана 14.

Организатори су ресорно министарство и Међународна унија за телекомуникације, а форум ће трајати до четвртка, 28. новембра 2013. У Београду ће се окупити око 150 представника министарстава телекомуникација из 40 европских земаља који ће поставити агенду и смернице за развој телекомуникација и рад самог сектора у наредне четири године.

Европски форум за регионални развој (RDF – EUR) обезбедиће платформу за отворен дијалог, сарадњу и партнерство свих заинтересованих страна у сектору телекомуникација: представника минстарстава, регулаторних тела, индустрије, научних и истраживачких институција, као и регионалних и међународних развојних агенција и организација. Тренутно најважнија питања за регион Европе се везују за телекомуникационе мреже, укључујући широкопојасни приступ интернету, мобилне комуникације и бежичне/сателитске мреже. Актуелна су и питања преласка на дигитално емитовање земаљској телевизијског сигнала, реалокације спектра и дигиталне дивиденде, као и креирање нових услуга за грађане.

Фокус Форума ће бити на који начин глобална природа информационо-комуникационих технологија (ИКТ), а посебно брз раст и иновације у ИКТ екосистемима, може да издржи све аспекте људске разноликости и одржи дијалог између заједница у циљу стварања бољег света и инклузивног глобалног друштва знања.

На Форуму ће посебно бити размотрене следеће међусобно повезане теме :

  • Убрзавање свеприсутности широкопојасниог приступа интернету
  • Израда „паметне“ политике и регулативе
  • Изградња капацитета за еволуирајући ИКТ екосистем
  • Јачање утицаја ИКТ ка друштву знања
RDF EUR agenda
165.6 KB
529 Преузимања
Детаљније...
Локација догађаја