Дисконтни ланац Eurospin заинтересован за долазак у Србију

Потпредседник Владе и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић састао се данас у Верони са власником највећег италијанског дисконтног ланца „Eurospin “ Луиђијем Мионом, са којим је разговарао о могућностима за долазак овог трговинског ланца на тржиште Србије.

Луиђи Мион је приликом Љајићевог обиласка седишта компаније „Eurospin “ истакао да се Србија позитивно котира у развојним плановима овог дисконтног ланца и да је наша земља после Италије, Словеније и Хрватске, где већ постоје њихови малопродајни објекти наредна потенцијална инвестициона дестинација.

Мион је додао да ће компанија „Eurospin “ урадити детаљну анализу тржишта Србије, након које ће донети одлуку о могућностима и динамици евентуалног уласка на наше тржиште.

Компанија „Eurospin “ која је највећи дисконтни ланац у Италији има више од 900 продајних објеката, а цене у њима су ниже и до 30 одсто у односу на остале конкурентске трговинске ланце. Приликом уласка на тржиште земаља у којима шире своје пословање, отварају минимално 15 продајних објеката и велики дистрибутивни центар.