еУправа у 50 најбољих сајтова у Србији

Портал еУправа уврштен је у 50 најбољих сајтова у Србији у традиционалној акцији магазина PC Press, а у категорији Друштво и хуманост Портал еУправа добио је прву награду.


еУправа је један од кључних пројеката у оквиру развоја електронске управе у Републици Србији и представља централно место приступа е-услугама за све грађане Србије, привреду и запослене у државној управи.

Коришћењем Портала грађанима је олакшана комуникација са државним органима и целокупном јавном администрацијом у смислу лакшег проналажења информација и одговарајућих формулара, као и једноставнијег подношења захтева и пријема решења и осталих докумената. Даљим развојем електронске управе доприноси се смањењу корупције и већој транспарентности рада државних органа.

Тренутно је на Порталу доступно више од 500 услуга, а око 130 органа је објавило своје услуге. Обраду врши 500 службеника, са 1.500 посета дневно. У Србији је око 840.000 грађана до сада користило сервисе електронске управе, а очекује се да тај број значајно порасте у наредних пар година. Укупан број захтева нa Порталу до сада износи близу 547 хиљада, од којих је за продужење регистрације возила 338 хиљада.

Признање 17. избора најбољих сајтова у Србији биће уручено директору Управе за дигиталну агенду Душану Стојановићу у петак 31. јануара у 15 часова у свечаној сали Скупштине града Београда.