Донације и пакетићи за „Хумано срце Шапца“

Министарство трговине, туризма и телекомуникација, након хуманитарне акције у Прихватилишту за децу Београд, спровело је такву акцију и у Свратишту за децу Фондације „Хумано срце Шапца“.

У сарадњи са Унитас фондом, и уз подршку компанија Roaming Electronics, МТС Србија и Nestle, обезбеђени су новогодишњи пакетићи за децу, телевизор, таблет, видео игре, конзола, звучници и слушалице, као и бесплатан интернет.

Донације и пакетићи за „Хумано срце Шапца“

Приликом уручења поклона, државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, честитала је деци на успесима које постижу у школи упркос тешкој материјалној ситуацији у којој се налазе, и уз новогодишње жеље поручила им да искористе предности нових технологија за учење и информисање.

„Развијање дигиталних вештина и програмирање које сада учите и у школи, могу вам отворити пут ка најплаћенијим пословима у будућности“, подсетила је.

Донације и пакетићи за „Хумано срце Шапца“

Уводне речи имали су и представница Фондације „Хумано срце“, Ана Перовић, директор Унитас Фонда у Србији, Бранко Ковачевић и представник компаније Roaming Electronics, Боки Тимотијевић.

Представници Националног контакт центра за безбедност деце на интернету при министарству и Унитас фонда, одржали су овом приликом радионицу за децу о безбедном понашању онлајн.