Дигиталне обуке за пензионере

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, саопштила је да дигитализација доприноси општем бољитку нашег друштва, и да је због тога неопходно веће укључивање свих генерација у савремене дигиталне токове.

Дигиталне обуке за пензионере

Приликом представљања пројекта „Сигурна старост“, који уз подршку Министарства надлежног за информационо друштво и телекомуникације, спроводи Фондација „Тијана Јурић“, државни секретар је истакла да је поред програма које то Министарство спроводи у протекле три године са циљем развоја дигиталне писмености код деце и младих, уочена потреба и за стицањем и развојем дигиталних вештина старијих суграђана.

„Као и сви остали корисници интернета, пензионери нису довољно информисани о новим трендовима у виртуелном простору, као ни о ризицима, односно могућим злоупотребама. Због тога су програми едукације неопходни и њима, будући да предности употребе нових технологија, могу искористе само под условом да су заштићени и дигитално писмени“, закључила је Матић.

Дигиталне обуке за пензионере

Министарство трговине, туризма и телекомуникација покренуло је програме обука за пензионере у циљу подизања нивоа дигиталне писмености и дигиталних компетенција, у оквиру Јавног конкурса за програме развоја информационог друштва.