Данас исплата субвенција за 294 хотела у Србији

Министарка трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић, саопштила је да ће данас бити исплаћена бесповратна помоћ за укупно 294 хотела у износу од 1.219.143.166,29 динара, на основу Програма распореда и коришћења субвенција за подршку раду хотелске индустрије Србије због потешкоћа у пословању проузроковане епидемијом болести КОВИД-19 изазване вирусом САРС-КоВ-2, који је Влада Србије усвојила 11. фебруара ове године.

„Реализацијом Програма субвенција биће значајно подржан сектор, с обзиром на последице пандемијских околности. Циљеви су очување хотелске индустрије Србије, али и других привредних грана повезаних са туризмом, очување запослености у хотелијерству, као и обезбеђење услова за опоравак и планирање туристичке индустрије за следећу туристичку сезону као покретачког механизма и за развој других, повезаних привредних грана“, поручила је министарка.

Средства се додељују у износу од по 350 евра по индивидуалном лежају и по 150 евра по смештајној јединици у динарској противвредности обрачунатој по средњем курсу НБС на дан исплате, и уплаћују на посебне наменске динарске рачуне отворене код Управе за трезор.