Честитке младим физичарима на медаљама у Катару

Државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, упутила је честитке тиму младих физичара који је представљао Србију на Међународној научној олимпијади ученика основних школа одржаног у Катару.

„Поносни смо на још један у низу успеха наших ђака на наступима на међународној сцени, који на овај начин, поред тога што подижу углед Србије у свету, унапређују своја знања и вештине и отварају себи пут за успешне каријере“, поручила је Матић, уједно се захваливши и наставницима који су припремали ученике за ово такмичење.

Честитке младим физичарима на медаљама у Катару

На олимпијади које се одржава од 3. до 12. децембра, Вук Хип из Математичке гимназије у Београду и Вукашин Ђиновић из гимназије Јован Јовановић Змај из Новог Сада, освојили су сребрне медаље, а Ђорђе Паројчић, Тара Бискуповић и Ања Шушњар, ученици Математичке гимназије из Београда и Марко Сладојевић ученик гимназија Јован Јовановић Змај из Новог Сада, бронзане.

Вође екипе су проф. Мићо Митровић, проф. Маја Стојановић и Владимир Марковић.

Подршку припреми и учешћу такмичара на Међународној научној олимпијади ученика основних школа пружило је Министарство трговине, туризма и телекомуникација.