Честитке јуниорима на медаљама на математичкој олимпијади

Државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, честитала је математичкој екипи Србије на освојених шест медаља и четвртом месту на 23. Балканској јуниорској математичкој олимпијади на Кипру.

„Још један успех наших математичара на међународној сцени поново је показао да наша земља има огроман потенцијал у даровитим младим људима које је потребно мотивисати да унапређују своја знања и вештине и на тај начин постану конкурентни у пословима будућности“, поручила је Матић, истичући да Министарство трговине, туризма и телекомуникација пружа подршку учешћу младих на међународним такмичењима из математике, информатике и физике.

Честитке  јуниорима на медаљама на математичкој олимпијади

На математичкој олимпијади за ученике до 15 и по година, која се од 20. до 25. јуна одржава у Ларнаки на Кипру, златну медаљу освојио је Матеја Вукелић, сребрне медаље Александар Ћузовић и Злата Стефановић, а бронзане Петар Марјановић, Mиља Јовановић и Ања Милошевић, сви ученици Математичке гимназије у Београду.

Екипно, у званичној конкуренцији, Србија је освојила четврто место иза екипа Румуније, Бугарске и Грчке. Вође екипе били су др Ненад Вуловић и мр Милош Ђорић.