Бања Палић добија велнес центар

Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић присуствовао је данас полагању камена темељца за изградњу спа и велнес центра у бањи Палић.

Љајић је том приликом истакао да је Палић можда и једина од 18 приоритетних туристичких дестинација у којима се бележи пад броја туриста који долазе.

По броју долазака, како је навео, Палић је на четвртом месту у односу на друге бање, али по броју ноћења тек на 14. месту.

Љајић је додао да је ово, иначе, једна од највећих инвестиција у туризам у Србији.

Синергија Републике, Покрајине и Града даће резултат, а то је да Палић и Суботица буду међу 10 туристичких дестинација у земљи, поручио је потпредседник Владе и додао да ће развој туризма и привреде повећати и животни стандард грађана у Суботици.

Бања Палић добија велнес центар

Полагању камена темељца присуствовали су и председник Покрајинске владе АП Војводине Игор Мировић и градоначелник Суботице Богдан Лабан.

Градоначелник Суботице поручио је да је ово велики дан за све Суботичане и велики корак да се Палић врати на туристичку мапу Србије и региона.

У протекле две године, како је подсетио, у палићку инфраструктуру уложено је више од 200 милиона динара, па тако имамо прелепу велику позорницу, велики парк и летњу позорницу.

Лабан је истакао да ће овај пројекат помоћи и привреди Србије, повећати број туриста и самим тим живот Суботичана учинити квалитетнијим.

Налазимо се на локацији „Мушког штранда“, на површини од 4,4 хектара, где ћемо за око годину направити модеран велнес и аква центар на 30 хиљада квадрата, са пет унутрашњих и 5 спољашњих базена, најавио је градоначелник Суботице.

Председник Покрајинске владе АП Војводине Игор Мировић навео је да ће једну трећину новца за овај пројекат дати Град Суботица, трећину Покрајина, а трећину Република.

Мировић је најавио да ће у Суботици наредних година бити реализовани и многи други пројекти.

Очекујемо коначно завршетак суботичког Народног позоришта најкасније до почетка 2020. године, а очекује нас и наставак радова на Ипсилон краку, указао је он.