Антић: Религијски туризам у Србији има перспективу

Саветник министра трговине, туризма и телекомуникација Весна Антић изјавила је да је за даљи развој верског туризма у Србији најважније препознати потребе и очекивања ове врсте туриста, као и промовисати потенцијале којима наша земља располаже.

Она је на 11. Међународној конференцији из области верског туризма и ходочашћа која се одржала на Универзитету Сингидунум указала да су религијски туризам и ходочашће у земљама Централне и Источне Европе растући феномен, те да би и Србија требало да искористи своју шансу за развој верског туризма.

„Због тога је важно да се Србија повеже са Бугарском, Румунијом, Грчком и Македонијом и да се кроз јединствену понуду заинтересују потенцијални верски туристи и ходочасници“, рекла је Антић.

Сегмент религијског туризма је, како је навела, мање осетљив на економске успоне и падове од укупног туристичког тржишта, а афирмација ове врсте туризма истовремено доводи и до отварања нових радних места, развоја инфраструктуре и раста укупног туристичког промета.

Говорећи о значају саме конференцији, Антић је рекла да је овај догађај усмерен на јачање интеркултуралног дијалога и умрежавање институција туризма, културе и образовања, те њено одржавање у Београду доприноси динамичнијем расту и развоју културног туризма наше земље.