Алибабa изразила интересовање за отварање логистичког центра у Србији

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, саопштила је да је кинеска компанија „Алибаба“ изразила интересовање о могућностима отварања логистичког дистрибутивног центра у Републици Србије, као и за развој платформи за електронску трговину.

Алибабa изразила интересовање за отварање логистичког центра у Србији

„Отварање логистичког центра „Алибабе“ у Србији омогућило би не само дистрибуцију робе која се производи у Кини, него и већу доступност српских производа на кинеском тржишту“, изјавила је Матић приликом данашње посете државне и привредне делегације Народне Републике Кине Регионалном поштанско-логистичком центру „Београд“ ЈП Поште Србије.

Током тродневне посете Националне комисије за реформе и развој НР Кине Републици Србији, поводом почетка техничке реализације Меморандума о развоју Информатичког пута свиле за информациону повезаност, и свечаног потписивања Плана активности на спровођењу тог Меморандума у Палати Србија, били су организовани и састанци између српских и кинеских привредника.

Алибабa изразила интересовање за отварање логистичког центра у Србији

„Закључено је да постоји простор за сарадњу, нарочито са кинеским компанијама које се баве е-трговином и туризмом. У оквиру примене Меморандума, државне делегације су дефинисале да су четири приоритетне области сарадње електронска трговина, логистика и размене тржишних информација, „паметни градови“ и онлајн туризам“, подсетила је државни секретар.

Она је најавила да ће представници Министарства трговине, туризма и телекомуникација, на челу са министром и потпредседником Владе Србије Расимом Љајићем, почетком децембра посетити 4. светску конференцију посвећену интернету у Кини, и да ће том приликом обићи седиште компаније „Алибабе“, на позив заменице директора Луо Лин, како би разговарали о развоју логистичког центра, али и о платформи за е-туризам.