„Алибаба“ долази у Србију

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, саопштила је да је „Алибаба група“ показала изузетно интересовање за проширење послова на српском тржишту, након састанка са челницима те компаније у седишту групе у Хангџоу.

„Договорена је сарадња између компаније „Алибаба“ и Министарства трговине, туризма и телекомуникација у областима онлајн туризма, е-трговине и логистике“, изјавила је Матић, прецизиравши да ће бити формирани радни тимови који ће дефинисати активности за реализацију заједничких пројеката у оквиру ових области.

„Алибаба“ долази у Србију

„Састанак је протекао у изузетно пријатељској атмосфери. Закључено је да је српско тржиште за „Алибабу“ од изузетног значаја и да ће у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација долазак те компаније на српско тржиште бити питање неколико наредних месеци“, истакла је државни секретар.

Она је додала да ће се након утврђивања конкретних пројектних активности приступити потписивању Меморандума о разумевању између Министарства и „Алибаба групе“.

„Алибаба“ долази у Србију

На састанку у Ханџоу, представници „Алибабе“ представили су рад своје компаније која послује у 156 земаља свет и која у овом тренутку има више од 11 милиона запослених и 488 милиона активних корисника.