53 године Математичке гимназије

Државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, честитала је садашњим и бившим ученицима и наставницима Математичке гимназије у Београду Дан Математичке гимназије, на свечаности поводом 53 године од оснивања.

„Математичка гимназија је бренд по којем су Београд и Србија препознатљиви у свету, захваљујући својим сјајним ученицима и наставницима, а посебно успесима које остварују на међународним такмичењима“, истакла је Матић.

53 године Математичке гимназије

Она је упутила честитке на свим освојеним медаљама и наградама, а посебно члановима такмичарског тима из те школе који је недавно остварио први пласман на Балканској информатичкој олимпијади у Атини у конкуренцији од 13 земаља.

„Министарство трговине, туризма и телекомуникација наставиће да промовише и подржава вредности које ова установа развија, и настојаће да пружи још већу финансијску подршку учешћу младих на међународним такмичењима и организацији Купа Математичке гимназије“, поручила је државна секретарка.

Математичка гимназија почела је са радом 19. септембра 1966. године, а 2007. одлуком Владе Србије одређена је као установа од посебног интереса за Републику Србију. На међународним такмичењима ученици Математичке гимназије освојили су више од 500 медаља.