2017. година ће бити рекордна за српски туризам

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је, на додели признања ,,Туристички цвет”, да ће без сумње 2017. година бити рекордна за српски туризам.

,, Овога пута ја нећу говорити о цифрама, о бројкама, о резултатима, јер без икакве сумње ово ће бити рекордна туристичка година у Србији када говоримо о броју долазака, броју ноћења. Када говоримо о девизном приливу ми се примичемо тој цифри од милијарду и двеста милиона евра девизног прилива ове године”, рекао је министар.

2017. година ће бити рекордна за српски туризам

Он је додао да је овакав резултат пре четири или пет година био скоро незамислив као и да туризам постаје трећа привредна грана у земљи када говоримо о извозним пословима.

,,Али ми не стајемо на томе, нисмо са тиме у потпуности задовољни, јер наш је план да већ за две године имамо милијарду и по чистог девизног прилива од туризма”, закључио је Љајић.

„Туристички цвет“ је награда Туристичке организације Србије која се традиционално додељује за значајна остварења у подизању квалитета туристичких услуга као и за допринос развоја, унапређењу и промоцији туризма у нашој земљи.

Доделом овог највишег признања у туризму Србије се уједно сваке године обележава и Светски дан туризма, 27. септембар.

Овогодишња признања „Туристички цвет“ су додељена Организацији за туризам и културу Сокобање, манифестацији ,,Дани лудаје“ из Кикинде, туристичкој агенцији ,,Сабра“ из Београда, хотелу ,,Фалкенштајнер Нови Београд“, етно-селу ,,Врхпоље“ из Љубовије, Аеродрому ,,Никола Тесла“, новинарки ,,Новости” Александри Микати, док је специјална награда директора ТОС додељена једној од најпопуларнијих и најтиражнијих кинеских књижевница Данјан Чен.