Љајић са турским текстилцима о улагањима у Србију

Потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас у Истанбулу са власницима фирми из Асоцијације произвођача текстила Турске, који су заинтересовани за покретање производње у Србији.

Љајић је том приликом представио све погодности које очекују потенцијалне улагаче у Србији, додајући да је наша земља водећа у региону када је у питању привлачење страних инвестиција.

Љајић са турским текстилцима о улагањима у Србију

Љајић је истакао и да је у последње три године у Србији велики број турских компанија из области текстилне индустрије започео са производњом и да већина њих размишља о повећању капацитета, што је јасан показатељ добре пословне климе у нашој земљи.

Председник Асоцијације Мустафа Гултепе рекао је да је Србија постала нова инвестициона дестинација за текстилне компаније из Турске, посебно истичући позитивна искуства њихових чланова који већ послују на српском тржишту.

Током састанка, власници две компаније из ове асоцијације најавили су да ће већ наредне недеље доћи у Србију и обићи неколико локација и фабричких хала, у циљу разматрања могућности за покретање производње.