Јачање економске сарадње са Руском Федерацијом

Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас са министром за економски развој у Влади Руске Федерације Максимом Орешкином, са којим је разговарао о начинима за унапређење укупних економско – трговинских односа две земље.

Јачање економске сарадње са Руском Федерацијом

Том приликом, министри Љајић и Орешкин сагласили су се да је у циљу даљег јачања билатералне привредне сарадње неопходно што пре потписати Споразум о слободној трговини између Србије и Евроазијске уније, коју чине Русија, Белорусија, Казахстан, Јерменија и Киргизија.

Љајић и Орешкин су се договорили и да у току ове године у Москви буде одржан сусрет најзначајнијих произвођача прехрамбених производа из Србије и најпознатијих руских трговинских ланаца, у циљу остваривања нових пословних контаката и већег присуства српске робе на тржишту Руске Федерације.

Двојица министара разговарала су и о могућностима што бољег представљања српских туристичких потенцијала у Русији и даљем расту туристичке размене између две земље.