Smanjenje maloprodajne cene ulja za 15 do 20 dinara po litru

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa proizvođačima jestivog ulja iz Srbije koji su potvrdili spremnost da snize proizvođačke cene suncokretovog ulja za tri do deset odsto, zavisno od proizvođača i vrste proizvoda.

Izvor: Tanjug/Mondo

Ljajić je tom prilikom informisao uljare o nameri Vlade Srbije da na narednoj sednici, na predlog Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, donese uredbu o snižavanju maksimalne trgovačke marže na prodaju ulja sa sadašnjih deset na pet odsto.

Zahvaljujući toj meri, kao i spremnosti proizvođača da snize prodajne cene, cena jestivog suncokretovog ulja u maloprodaji ubuduće će biti niža za 15 do 20 dinara po litru od sadašnje.

Odluka proizvođača ulja da snize proizvođačke cene ove životne namirnice, kao i pomenuta uredba Vlade, obezbediće tržišnu i cenovnu stabilnost snabdevanja uljem u narednom periodu.

Vlada će istovremeno preko Republičke direkcije za robne rezerve nastaviti snabdevanje tržišta uljem iz robnih rezervi, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.