Смањење малопродајне цене уља за 15 до 20 динара по литру

Потпредседник Владе Републике Србије и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић разговарао је данас са произвођачима јестивог уља из Србије који су потврдили спремност да снизе произвођачке цене сунцокретовог уља за три до десет одсто, зависно од произвођача и врсте производа.

Извор: Танјуг/Мондо

Љајић је том приликом информисао уљаре о намери Владе Србије да на наредној седници, на предлог Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација, донесе уредбу о снижавању максималне трговачке марже на продају уља са садашњих десет на пет одсто.

Захваљујући тој мери, као и спремности произвођача да снизе продајне цене, цена јестивог сунцокретовог уља у малопродаји убудуће ће бити нижа за 15 до 20 динара по литру од садашње.

Одлука произвођача уља да снизе произвођачке цене ове животне намирнице, као и поменута уредба Владе, обезбедиће тржишну и ценовну стабилност снабдевања уљем у наредном периоду.

Влада ће истовремено преко Републичке дирекције за робне резерве наставити снабдевање тржишта уљем из робних резерви, наводи се у саопштењу Кабинета потпредседника Владе и министра спољне и унутрашње трговине и телекомуникација.