Пинџо у Софији представила рекордне резултате српског туризма у 2017. години

Помоћник министра за туризам Рената Пинџо, је на управо завршеној Министарској конференцији о туризму и економском развоју у Софији представила рекордне резултате српског туризма у 2017. години.

Пинџо је поновила став Владе Републике Србије према развоју туризму као једној од приоритетних привредних грана, говорећи о значају туризма за економски раст наше националне економије али и о амбициозним плановима за наредни период.

Посебно је истакла опредељеност Србије ка регионалној сарадњи, креирању регионалних туристичких производа, али и унапређењу конкурентности Србије као туристичке дестинације и примени нових технологија у развоју туризма.

Помоћница министра се током боравка у Бугарској састала и са генералним секретаром Светске туристичке организације Уједињених нација (UNWTO) Зурабом Пололикашвилијем који је пружио пуну подршку ове организације спровођењу Стратегије развоја туризма Републике Србије, као и Програму мера који је усвојио Национални Савет за развој туризма истичући значај и допринос Србије како раду UNWTO тако и остварењу рекордних резултата европског туризма у 2017. години.

Такође, одржани су и билатерални састанци са министарком туризма Бугарске Николином Ангелковом, заменицима министара туризма Румуније и Албаније о унапређењу регионалне сарадње, креирања регионалних туристичких производа и стварања повољне климе за сарадњу приватног сектора у региону.

Министарска конференција окупила је министре и високе званичнике из земаља Европске уније и Западног Балкана који се налазе у фокусу бугарског председавања Саветом Европске Уније.

Високи званичници су разговарали о важним темама из области туризма, у складу са приоритетима бугарског председавања, а то су: будућност Европе и младих – економски раст и социјална кохезија, европска перспектива и повезаност Западног Балкана, безбедност и сигурност кроз снажан заједнички рад, дигитална економија и вештине будућности.