Лидл отворио 16 продавница у 12 градова у Србији

Компанија Лидл Србија отворила је данас 16 продавница у 12 градова широм Србије, од чега пет у Београду.

Председник Србије Александар Вучић истакао је на отварању продавнице ланца Лидл, да ово није обичан дан и да се не ради о обичној продавници, јер је ово дан када правимо велики корак напред ка бољем и квалитетнијем животу.

„Од тренутка када је најављено да Лидл долази у Србију колико пута сам чуо од различитих људи да се прави толика бука око обичне продавнице. Ово није обична продавница, ово је нешто мало важније. Земља са таквом понудом у малопродаји грађанима пружа и избор да могу да бирају јефтино, а квалитетно“, објаснио је он.

Истовремено, много тога можемо да научимо од Лидла, посебно у организацији рада, логостици и модерном начину вођења посла, не само трговиснких ланаца.

Потпредседник владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић подсетио је да је први новински текст о томе да Лидл планира да дође у Србију објављен 2007. године, те да се после 10 година у Србији отвара први савремени дисконтни ланац.

Лидл отворио 16 продавница у 12 градова у Србији

“Сада када је Лидл дошао у Србију отворила се нова полемика, а то је шта то значи за српску привреду. Пре свега, то значи за наше потрошаче због веће конкуренције, имаће већу могућност избора, самим тим очекује се борба међу трговцима за купце, потрошаче тако да морају нудити приступачније цене и квалитетнију услугу”, казао је Љајић.

Долазак Лидла у Србију значи, каже Љајић, и да ће трговински ланци морати да понуде и веће плате добрим радницима, трговцима, да их придобили за себе.

Очекује и да ће Лидл са сада запослених 1. 500 радника допринети модернизацији трговинске мреже у Србији и истиче да је долазак Лидл-а доказ да су реформе које је Влада Србије спроводила дале и дају резултате, те да је то најбоља потврда да је српско тржиште најперспективније у региону.

Навео је и да је то сигнал и за друге трговинске ланце да дођу у Србију.

Генерални директор Лидл Србија Томислав Шапина казао је да је тај тржишни ланац једноставнији, бољи и повољнији и додао да верује да ће успети да одговоре на потребе потрошача у Србији.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић је изјавио да ће до краја године у престоници Србије бити отворена и шеста, будући да је данас отворено пет, док ће следеће године главни град имати седам Лидл продавница.

Амбасадор Немачке у Србији Томас Шиб истакао је да је Лидл добар пример за шта се немачке фирме залажу у Србији, што је одржив и промишљен приступ пословања.

Он је додао да у Србији послује 400 немачких компанија у којима ради 50.000 људи, а да су од 2000. године инвестирале у Србији две милијарде евра.

Потрошачима је на располагању 1.500 брендова, а од тога чак 350 из домаће производње.

Врата овог трговинског ланца осим у Београду биће отворена и у Бору, Крагујевцу, Нишу, Лесковцу, Смедереву, Суботици, Сомбору, Ужицу, Шапцу, Новом Саду и Зрењанину.

До краја године, најавили су надлежни из ове компаније, биће отворено још седам Лидл радњи – у Вршцу, Инђији, Панчеву, Кикинди, Крушевцу, Јагодини и на још једној локацији у главном граду.