Kuvajt odobrio Srbiji kredit za izgradnju železničke stanice Prokop

Generalni direktor Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj Abdulvahab Al-Bader izvestio je danas potpredsednika Vlade Srbije i ministra spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasima Ljajića da je UO tog fonda juče odobrio kredit Srbiji u iznosu od 25 miliona evra za izgradnju glavne železničke stanice Prokop u Beogradu.

Izvor: Tanjug

U saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija navodi se da je, pored Ukrajine, Srbija jedina evropska država kojoj je u ovoj godini odobren kredit pomenutog kuvajtskog fonda.

Zvanično potpisivanje sporazuma o realizaciji tog kredita biće obavljeno u Beogradu 28. novembra ove godine.

U ime Srbije sporazum će potpisati predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić, a u ime Kuvajta potpisnik će biti generalni direktor Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj Abdulvahab Al-Bader.

Delegaciji Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj tokom posete Srbiji u novembru biće predstavljeni i drugi infrastrukturni projekti za čiju je realizaciju zainteresovana Vlada Srbije, a o kojima je bilo reči prilikom razgovora Ljajića i premijera Kuvajta Džabera Al-Mubaraka Al-Sabaha koji su održani pre dva dana.