Кувајт одобрио Србији кредит за изградњу железничке станице Прокоп

Генерални директор Кувајтског фонда за арапски економски развој Абдулвахаб Ал-Бадер известио је данас потпредседника Владе Србије и министра спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расима Љајића да је УО тог фонда јуче одобрио кредит Србији у износу од 25 милиона евра за изградњу главне железничке станице Прокоп у Београду.

Извор: Танјуг

У саопштењу Кабинета потпредседника Владе и министра спољне и унутрашње трговине и телекомуникација наводи се да је, поред Украјине, Србија једина европска држава којој је у овој години одобрен кредит поменутог кувајтског фонда.

Званично потписивање споразума о реализацији тог кредита биће обављено у Београду 28. новембра ове године.

У име Србије споразум ће потписати председник Владе Републике Србије Ивица Дачић, а у име Кувајта потписник ће бити генерални директор Кувајтског фонда за арапски економски развој Абдулвахаб Ал-Бадер.

Делегацији Кувајтског фонда за арапски економски развој током посете Србији у новембру биће представљени и други инфраструктурни пројекти за чију је реализацију заинтересована Влада Србије, а о којима је било речи приликом разговора Љајића и премијера Кувајта Џабера Ал-Мубарака Ал-Сабаха који су одржани пре два дана.