Цена хлеба

Потпредседник Владе Републике Србије и министар спољне и унутрашње трговине Расим Љајић разговарао је данас са председником Уније пекара Србије Зораном Пралицом о захтевима појединих произвођача хлеба за променом владине Уредбе о обавезној производњи и промету хлеба од брашна «Т-500» и повећању малопродајне цене за ту врсту хлеба.

Зоран Пралица је на састанку истакао неопходност измене Уредбе, којом би малопродајна цена хлеба од брашна «Т-500» тежине 500 грама износила до 54 динара, уместо досадашњих 44 динара, правдајући такав захтев ценама брашна и транспорта, које су од доношења важеће Уредбе до данас порасле.

Министар Љајић је, одговарајући на захтеве Уније пекара Србије, рекао да Уредба о обавезној производњи и промету хлеба од брашна «Т-500» остаје на снази, јер нема реалног основа за њене измене. Он је додао да је Министарство спољне и унутрашње трговине и телекомуникација вољно да у наредном периоду настави разговоре са представницима произвођача хлеба у циљу проналажења начина за олакшање њиховог пословања и пружања различитих видова помоћи из делокруга надлежности Министарства.