O planovima ulaganja „Delez grupe“ u Srbiji

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa delegacijom «Delez grupe», koju je predvodio izvršni predsednik kompanije za Jugoistočnu Evropu Maheras Konstatinos o planovima razvoja i daljih ulaganja ovog trgovinskog lanca u našoj zemlji.

Maheras Konstantinos je tom prilikom istakao da su neki od glavnih ciljeva «Delez grupe» u Srbiji pronalaženje načina da se kroz različite akcije potrošačima ponude niže cene kvalitetnih proizvoda, kao i osnaživanje kapaciteta domaćih proizvođača, koji bi u budućnosti trebalo da plasiraju više proizvoda iz Srbije u prodajnim objektima «Delez grupe» širom sveta.

Konstantinos je informisao ministra Ljajića i o planovima za otvaranje velikog distributivnog centra «Delez grupe» u Srbiji, čija bi izgradnja trebalo da bude završena do sredine 2014. godine.

Ministar Ljajić je tokom razgovora izrazio spremnost Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine i telekomunikacija da u što skorije vreme inicira promenu pojedinih zakonskih akata i ukidanje birokrtaskih procedura, koji otežavaju poslovanje domaćih i stranih kompanija.

Takav pristup je neophodan, naglasio je ministar Ljajić, naročito zbog toga što kompanije kao što je «Delez», koja zapošljava više od 10.000 radnika u Srbiji, planiraju dodatna ulaganja i otvaranje novih radnih mesta.