О плановима улагања „Делез групе“ у Србији

Потпредседник Владе Републике Србије и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић разговарао је данас са делегацијом «Делез групе», коју је предводио извршни председник компаније за Југоисточну Европу Махерас Констатинос о плановима развоја и даљих улагања овог трговинског ланца у нашој земљи.

Махерас Константинос је том приликом истакао да су неки од главних циљева «Делез групе» у Србији проналажење начина да се кроз различите акције потрошачима понуде ниже цене квалитетних производа, као и оснаживање капацитета домаћих произвођача, који би у будућности требало да пласирају више производа из Србије у продајним објектима «Делез групе» широм света.

Константинос је информисао министра Љајића и о плановима за отварање великог дистрибутивног центра «Делез групе» у Србији, чија би изградња требало да буде завршена до средине 2014. године.

Министар Љајић је током разговора изразио спремност Министарства унутрашње и спољне трговине и телекомуникација да у што скорије време иницира промену појединих законских аката и укидање бирокртаских процедура, који отежавају пословање домаћих и страних компанија.

Такав приступ је неопходан, нагласио је министар Љајић, нарочито због тога што компаније као што је «Делез», која запошљава више од 10.000 радника у Србији, планирају додатна улагања и отварање нових радних места.